Hockeyklubbor är en del av utrustningen som används i ishockey för att skjuta, passa och hantera pucken. Hockeyklubbor är cirka 150-200 cm lång och består av en lång och smal del samt en platt förlängning i ena änden av klubban som kallas för blad. Bladet är den del av klubban som används för att hantera pucken och brukar oftast vara 25 till 40 cm lång.

Klubbornas längd kan variera kraftigt, eftersom de oftast är byggda för att passa en viss spelares storlek och önskemål. Läs mer om vilken längd på hockeyklubban du bör välja när du ska köpa en ny hockeyklubba.

Bladet på hockeyklubban är böjd i någon riktning för att lättare kunna lyfta pucken från isen när man passar eller skjuter. Vinkeln på klubban kan vara till vänster eller höger, beroende på om spelaren är höger eller vänsterhänt.

Hockeyklubbors styvhet varierar också beroende på spelarens ålder och styrka. För att du ska kunna få ett bra skott måste din klubba kunna sviktas så att klubban får en katapult-liknande effekt. Är du osäker på vilken hårdhet du ska välja på din klubba?